CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

silmina. shopaholic. novels. eating. talking.

nama diberi siti silmina 'izzan. dikurniakan minat untuk membeli belah. dianugerahi hobi membaca novel. masa diluangkan bersama makanan. aktiviti kegemaran ialah ber-pot-pet :)

Followers

Tuesday, May 10, 2011

Educated people dont do stupid things.

Assalamualaikum.

today was a tiring day atau bahasa ibunda kita hari ini merupakan hari yang memenatkan. oh tk lupa juga! sebagai salah seorang warga bumi yang peka dan prihatin, aku turut ingin sentuh pasai suhu yang meningkat secara mendadak sejak akhir akhir ini. fulahmak memang kesabaran aku dicabar secabar cabarnya. sebab, aku cepat bebai bila panas hihi. haritu aku tengok paper, suhu kat KL dah 36 degrees, kat kedah berapa ha? so kita kena banyak minum ayaq to regulate the temperature in our body, untuk mengelakkan demam panas dan sebagainya. ada orang inform aku semua ni berpunca dari ribut/angin/whatsoever kering dari filipina. INGAT! merungut, merungut jugak. ini baru panas dunia. belum lagi hangat membara di akhirat sana..

oh yes. sebelum terlupa. happy birthday to syabil, budak yang duduk kat belakang aku dalam kelas dan selalu saja kacau aku buat kerja untuk mintak gam gunting buku kertas dan sebagainya. esok aku lenyek teloq ayam kat atas kepala hang walaupon esok dah jadi belated birthday hahaha hentam je.

tadi masa lepas rehat aku lepak menyembang dalam kelas memandangkan cikgu tk masok lagi. so rancaklah aku berbual dengan sapa entah sembang pasai apa entah aku tk ingat haha. masa tu keadaan kelas sangat tk terkawal, terlampau bising dengan gabungan suara pelajar melayu, india dan cina. tiba tiba, dengaq bunyi kaca pecah. semua tepuk tangan termasok aku. ingatkan kaca tingkap tu jatoh rupa rupanya ada la sorang student yang sangat cetek akalnya dan terbatas pemikirannya menumbuk kaca tersebut hingga pecah semata mata nak tunjuk kuat. ada jugak orang teramat kurang pandai macam ni kan? buku lima student tu berdarah sampai menitik beb, sumpah nak temuntah bila aku tengok tadi. kalau aku jadi mak budak tu, bukan aku nak taruk ubat aku siap lenyek lagi kepala dia. apasal la tiba tiba nak seksa diri sendiri tanpa alasan yang masok akal?

masa mathematics. lepas cikgu habes bagi nota dan homework, aku memutuskan nak buat homework kat rumah memandangkan nama pon HOMEwork so wajib buat kat rumah haha. aku ambil masa yang terluang untuk menyembang dengan syaza, irfan dan syabil. gila memang tk larat gelak sembang dengan depa haha. suddenly ada sorang female student chinese nyanyi lagu baby. what the hell -,- kalau pelan pelan gua tk kisah tapi sampai satu kelas dengaq gua pon hangat. irfan marah that student pastu dia lawan balik. dok perang mulut sat sampailah satu saat chinese tu dah kehabisan modal nak kata pa dan terlampau marah, terkeluarlah ayat bernada amarah yang cukup unik:

"AKU NI HANG!"

spontan aku, syaza, syabil dan irfan gelak serentak tk boleh berenti. sumpah lawak gila. apa jenis ayat yang student tu buat? aku rasa dia sendiri tk paham apa yang dia kata tapi dah sebab marah sangat dia hentam ja. kalau tk reti cakap, dok sengap, ni gigih nak cakap jugak bila aku gelak kan dah malu haha. sampai nak tertanggal spek mata aku tadi punya dok gelak. seumoq hidop aku ni tk penah lagi dengaq orang marah lagutu. tapi tkpa. we learn from our previous mistakes, so amoi, jangan buat lawak macam tu lagi ok, i tk larat gelak la :)

seperti biasa countdown, peperiksaan pertengahan tahun akan datang dalam masa 7 hari lagi, dan ibu bapak akan datang untuk amek result lepas cuti nanti. topik yang paling buat aku meremang ialah algebraic formulae II. bila dah tau cara nak buat memang senang tapi bila sampai soalan lain yang dipusing sikit, mulalah nak jammed.

aku paling benci bila ada yang mengutuk mak bapak aku. Ya Allah serius rasa sakit hati. memang orang akan cakap, "alah buat tktau aje." tapi hakikatnya sampai bila aku nak buat tktau dan buat pekak bila orang kutuk mak bapak aku depan aku sendiri. rasa ringan je tangan ni nak menampar mulut mulut durjana tu. teruk mana pon mak bapak aku, jahat mana pon, tetap mak bapak aku. langsung tkdak rasa hormat, aku heran sungguh. bayangkan kalau mama dan abah youollz dikutuk. for sure berasap telinga kan? setakat ni alhamdulillah aku masih senyap bila ada orang mengata mak bapak aku. belum penah lagi aku menjawab. tapi suatu hari nanti bila tahap kesabaran aku memuncak, tk mustahil aku boleh balas balik kaw kaw punya. sungguh aku tk paham, sejak kebelakangan ni ramai pulak orang selalu cabar kesabaran aku. dugaan :')

5 komen di sini:

atiqa aziz said...

wah ~ best best ! seronok life kat sekolah ni . rupanya kita ni sama. suke gelak . dan yang paling obvious dalam diri, suka menganjing orang ! hahaha . kejam sungguh kan ? >.<

Aina Shobri said...

hahaha menganjing org, btui3. kita mmg sama la sil ;p

sitisilminaizzan said...

atiqa aziz : haha memang seronok life kat sekolah but for chinese school, kurang sikit la. whatever it is kena gelak jugak dan menganjing orang boleh buat kita happy so apa salahnya kan haha just for fun ;)

aina shobri : rasa kepuasan kan aina kan haha

Izzul Amir said...

haha nice :D

sitisilminaizzan said...

thanks for the compliment ;)

Post a Comment