CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

silmina. shopaholic. novels. eating. talking.

nama diberi siti silmina 'izzan. dikurniakan minat untuk membeli belah. dianugerahi hobi membaca novel. masa diluangkan bersama makanan. aktiviti kegemaran ialah ber-pot-pet :)

Followers

big boss

I was born this way-hey, I was born this way-hey~

assalamualaikum wbt dan
bismillahirrahmanirrahim.
sebagai pembukaan, aku nak bagitau yang aku akan gunakan bahasa Melayu dan English sebagai latihan tatabahasa/grammar untuk aku. so maknanya benda ni lebih kurang karangan/essay untuk akulah. sebarang kesilapan harap dimaafkan. aku budak baru belajar kalau salah tolong tunjukkan.
ok?
seperti yang tertera dalam surat beranak dan kad pengenalan aku, nama aku ialah Siti Silmina 'Izzan binti Mohd Pauzi. nama yang cukup unik dipilih oleh nenda dan mama aku. pasaipa unik? sebab nama aku, tu pasai yang unik tu. tk penah lagi aku jumpak orang lain nama Silmina :) I was born on January 29, 1996 at Putra Medical Centre Alor Setar. jadi aku bangga mengatakan aku anak sejati kedah. currently I'm studying at Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Keat Hwa 1 since I was in form one. but I've promised to myself, PMR ni nak buat sehabeh bagus so I can get out of this merapu chinese school next year. 
Insya Allah.
aku anak ketiga daripada enam orang adik beradik perempuan. I have two elder sisters and three younger sisters. adik beradik tiri pon ada tapi aku tk pernah kenal hehe. abaikan. kakak yang sulung namanya Siti Sarah 'Izzan, followed by Siti Sufeahani 'Izzan. lepastu aku. adik aku, Siti Surayahani 'Izzan, Siti Syahildahani 'Izzan dan Siti Sidratulhani 'Izzan. masing masing dah bersekolah kecuali yang bongsu. head of the family aka abah, Mohd Pauzi bin Dun. abah pon dilahirkan bulan satu iaitu 7 Januari 1966 and he is also kedahan like me ;) mama, Hanializa binti Abdullah, 17 December 1967. mama anak jati Penang tapi what I'm absolutely sure is mama bukan anak mami haha.
I have my own besties. bukan kawan yang ada masa senang dan gelak ketawa ja, tapi aku bertuah sebab ada member yang sentiasa bersama waktu susah senang. kawan yang paling aku muahmuah ialah Dalila Athirah, Nur Zuriyaty, Siti Khadijah, Syaza Masturina, Nur Sarah Afifah @ Sarah Annuar dan Muhammad Syafiq @ Syafiq Herman. walaupon syafiq dan sarah bukan schoolmates aku, kami tetap rapat bagaikan laki bini. member yang tiada galang ganti. member yang mampu menghilangkan tekanan aku. member yang mampu buat aku ketawa. member yang tiada tandingan di dunia :)

itu saja. kot kot bekenan dengan aku, bolehlah berkenalan dengan lebih mendalam, add saja aku di facebook, taip SITI SILMINA 'IZZAN confirm nampak default picture aku yang paling cun tu hihi. kat intenet ni aku hanya ada facebook, blog dan myspace. formspring tumblr ym flickr twitter apa kejadah semua tu aku tk layan. myspace pon dah jarang bukak so pendek kata aku aktif kat fb & blog saje ;) tapi saja lah nak bagitau awai awai mana tau ada yang serius bekenan kat aku. hahaha tkdaklah lawak ja. I'm not single and absolutely not available. well, until then. thank you for reading, keep supporting my blog, singgah singgah la lagi. dan jangan lupa promote la sikit blog aku ni kat jiran kiri kanan ok. haha.

bye for now ;)