CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

silmina. shopaholic. novels. eating. talking.

nama diberi siti silmina 'izzan. dikurniakan minat untuk membeli belah. dianugerahi hobi membaca novel. masa diluangkan bersama makanan. aktiviti kegemaran ialah ber-pot-pet :)

Followers

Thursday, April 21, 2011

Kelepak Kelebunggg

*assalamualaikum*

hoyeah hoyeah.. semenjak dua menjak ni aku malaih sunggoh nak update blog pasaipa tktau? harini macam biasa keat hwa sekolah. sampai sekolah tadi aku tengok ada banyak keta kat dalam. urh!! dahla aku pakai jeans dan kasot ikut suka palaotak aku. depa boleh buat ramai ramai pulak. tapi aku masih lagi buat bodoh.. pakai dah kan. tkkan nak londeh..hehe. sampai sekolah jumpak aby. masok dengan dia la. tengok geng basketball ada lagi! huiyo!! budak kubang pasu masih wujud! jersey 12 pulak. rasa teruja sat. tapi tk pi usya pon sebab dah tau mamat tu sebenaqnya apek. so tk berminat. kalau melayu, boleh gak la pi bagi sokongan pa yang patot. kapiaq.. so biaq pi la kot norh??

tadi pergi ke sekolah sangatlah bosan. kalau tk mai pon tkpa sebab bukan kami buat apa sangat pon, cuma board jala. nasibla aku stai sedaq diri yang aku memegang jawatan ketua ajk KRS so aku kena mai la jalankan tanggungjawab aku. kalau ikut kakak2 aku pi breakfast kat MCD lagi syok kan.. tapi tkpala. pi sekolah tadi pon boleh melantak aiskrim sampai 2-3 batang. lepas gian!! kan aku demam seminggu tkleh nak makan aiskrim. walaupon tekak aku masih lagi batuk dengan agak kritikal, disebabkan teringin dan kebuloq nak makan aiskrim, semua tu aku ketepikan. yang penting aku dapat MAKAN! kenyang perut aku. kita tk layan la aiskrim kupang kupang ni. kita makan yang ringgit ringgit ja. baru puas. baru terasa kenikmatannya.

err. seumur hidup, sekarang ni ialah first time aku dapat kawan yang boleh dikatakan agak wild jugalah.

nama? fuiyo mana boleh man. malu dia man. dia kawan aku. sebagai kawan, aku tk boleh la nak habaq kat semua orang apa yang dia buat. aku bukan nak tayang aib dia tapi semua ni hanyalah sebagai pengajaran. tk dapat faedah pon semua ni. sekupang pon tk dapat weyh. dosa lagi adala. masa ni memang kita syok. orang kata layaaaannn~ ja. tapi nanti? bukan orang lain nak tanggung, hang jugak. cuba bayangkan kalau besaq nanti member member hang keja besaq hang cuma sapu sampah tepi jalan. aku bukan nak pelekeh orang sapu sampah ni memang kalau tkdak orang macam ni keja kita tk bersih tapi sapa yang mau keja macam ni? semua orang nak keja besaq2. lagi satu pasai balak hang. ish ish.. aku pon ada balak weyh. ramai orang ada balak. tapi tkdak la sampai macam hang. sampai tiap tiap hari WAJIB jumpak, kalau tk jumpak dalam kelaih dok buat muka senoi pahtu tk belajaq. apa nak jadi? aku nak nasihat depan2, buat sakit hati ja. respon hang, BIAQ LA. sebab aku sayang hang la aku beletiaq tiap2 hari. kalau aku meluat kat hang, MAMPOIH pi la hang nak wat apa pon aku tk kesah. sedaq sikit hang tu pmr taun ni balak hang spm. kalau dok buat perangai lagutu, tk kemana aih. tk malu budak2 cina sekolah kita dok tengok hang dok bekepit, peluk, pegang sana sini? tak malu kena tangkap dengan pak guard?

satu lagi yang paling aku tkleh terima, pasai hang menyumpah memaki memarah mencarut kat mak hang sendiri. sumpah aku rasa macam nak penampaq hang bila hang kata mak hang SIAL, CELAKA, BABI semua tu. woi, umoq tk tera mana dah padai nak maki mak sendiri noh? sapa yang mengandung kat hang, betarung nyawa beranak kat hang, balak hang ka? woi, hang bukan menikah lagi yang sanggup agungkan balak hang sangat sampai mak sendiri hang kata macam macam. tk bau syurga hang wey. aku tk kata la aku baik sangat tapi aku tk gamak nak kata kat mak sendiri sampai tera tu. muhasabah diri sikit, bangang woi. bedosa ya amat sangat dok menyumpah mak sendiri lagutu. gila apa? pikiaq diri tu baguih sangat? dengan balak boleh pulak hang sayang, belai, cium sana sini, cakap elok elok, senyum, tapi dengan mak? better hang mintak ampun la kat mak hang, walaupon dia tk dengaq apa hang cakap, benda tu still bedosa.

kalau hang baca, baguih la. sedaq2 diri sama narh. jangan dok ikut sangat nafsu tu, tk kemana pon. mak hang lagi penting. kalau tk baca, aku doa dari jauh agar hang sedaq diri. kalau tk sedaq jugak, mampoih pi aku malaih nak kata apa. satgi aku kata depan2, hang cakap aku jaga tepi kain la, pulun dan blablabla tapi aku tk boleh biaq kawan aku sendiri dok buat kurang ajar dengan mak.

last but not least, don't be stupid. tak berbaloi.

0 komen di sini:

Post a Comment