CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

silmina. shopaholic. novels. eating. talking.

nama diberi siti silmina 'izzan. dikurniakan minat untuk membeli belah. dianugerahi hobi membaca novel. masa diluangkan bersama makanan. aktiviti kegemaran ialah ber-pot-pet :)

Followers

Friday, April 1, 2011

April Fool is absolutely stupid.

*assalamualaikum*

semalam tidoq rumah mama. syok ooo.. bergumbira bersama sama dengan aton. tengok mantera anjasmoro. ish! sampai tera tu, guna ilmu hitam syirik segala semata mata sebab nak berebut jantan. haish..tudiala melayu. ada jugak yang stai akai cetek macam tu. tahukah anda Allah akan mengampunkan semua dosa hamba hambaNya kecuali syirik? haa. tktaula.. sapa suroh gatai2 wat ilmu hitam ni. bukan syok pon. tk stai..

tadi pi netball. mama hantaq. dia on the way nak pegi keja dan pukul 10 pagi tadi mama ada interview nak keja dekat Universiti Al-Bukhary. keja apa? wallahualam..cek tktau. tk sempat tanya pulak. dan tktau dapat ka dak keja tu sebab mama still belum call. orite back to the original topic. sampai di sekolah bergelak ketawa sebentar bersama DALILOS, aby dan pya. merapu dan merapu dan merapu ---- lebih kurang 9 lebih. masok sekolah sebab nampaknya senior netball dah sampai. tapi DUA ORANG SAHAJEE yang kelihatan. lain lain belum sampai. tkpa lain kali aku mai pukoi 12 tengah hari jangan marah yee :)

start main pukoi berapa ha?? tktaula. tk sempat nak tengok jam pink aku ni hehehe. aku jadi GD tadi iaitu goal defent. aku mendefentkan GA (kak syahida). fui payah main dengan orang tere ni semput gila aku. main non stop sampai 11 lebih. tenaga aku habis dicurahkan untuk bermain netball sebaik mungkin. at last dapat rehat 3 minit. hahaha strict sungguh para senior netball ni ye. then belum sempat start aku merungut tkmau main. dan kak salwa yang baik hati dan prihatin, suruh aby gantikan tempat aku. sorry..cek tk mampu. telampau penat. telampau semput. mintak tolong jie & azat beli ayaq. dekat setengah jam jugak tunggu.. sementaara tu aku baca novel. hehehe

habis game pukoi 12. yeah! seri. keluaq pi kat sinaran, melantak sat. aku orang paling lambat balik tadi. mula mula geng bomba mai lepak. main takraw. depa terajang bola kat aku. aku wat bodo ja. ahahaha.. depa teruih malu dan blah--- maaf aku tk minat takraw. lepastu aku ditemani oleh paan dan kerang sementara nak balik. tetiba DALILOS text aku. beliau suruh aku online dan tengok inbox. katanya syafiq marah gila sebab aku kutuk dia. abaikan.. aku tk balik lagi. cemana nak online.

beberapa minit kemudian abah mai amek. dan aku pon balik ------ bla bla bla

sampai rumah, kedua dua laptop sedang digunakan oleh kedua dua kakak aku. dan aku pon tunggu. dalam kepala otak dok pikiaq dan rewind, bila masa aku kutuk syafiq? aku sure, pasti dan dijamin one hundred percent aku tk penah buat kat kawan baik aku macam tu. dan aku tk takot. berani kerana benar. :)

tiba giliran aku nak online. aku tk peduli dengan belasan notifications dan puluhan friend requests yang ada. first thing yang aku nak check ialah inbox. dan yaa memang ada mesej syafiq + DALILOS. serta merta aku baca dan aku tekejut berok. syafiq kelihatan sangat marah dan dia tuduh aku tikam dia dari belakang & juga mengutuk dia. dia kata dia nak tembak aku dan MATTOP keesokan hari. DALILOS juga kata, aku memang ada kutuk syafiq. guess what, aku tktau hari ni 1 HARIBULAN APRIL TAHUN 2011. aku tk tepikiaq benda ni april fool. teruih aku teyak sampai tkmau2.

Syafiq Herman dan Dalila Athirah..sampai hati kamu. aku bukan kawan yang suka menikam dari belakang, kutuk mengutuk ni. kawan sampai bertahun tahun, macam tk kenai perangai aku. aku tk sanggup langsung nak buat benda yang buruk2 kat syafiq. haish.. bila dituduh sebegini. murah ja ayaq mata. aku pertahan diri habis habisan. habeh aku guna Allah dan al-Quran semua. hanya Tuhan yang tahu betapa sedihnya aku tadi. serius tk tipu.

tiba tiba syafiq post kat wall aku, gambaq HAPPY APRIL FOOL'S DAY. shit! mulanya memang aku marah. sapa tk marah, beb. dahla tuduh aku macam2. aku sampai nangis2, sapa nak tanggung? barulah tau nak mintak maaf dan segala. tapi lama lama aku dah ok. tkpala.. member member nak melawak. tapi aku still tk berapa setuju sebab orang yang suka buat april fool ni orang yang jahil. disebabkan aku malas nak memanjangkan cerita dan aku sayang kawan kawan aku. its okay guys. aku dah okay :) cuma tolongla jangan buat aku macam ni lagi. aku tk dapat bayangkan kalau apa yang jadi tadi betui dan real. nauzubillah. mintak jauh.

Dalila Athirah dan Syafiq Herman.. prepare sorang sepuluh ringgit. esok tolong bayaq lepas aku dah pilih novel yang berkenan di hati <--------- :)

1 komen di sini:

Post a Comment