CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

silmina. shopaholic. novels. eating. talking.

nama diberi siti silmina 'izzan. dikurniakan minat untuk membeli belah. dianugerahi hobi membaca novel. masa diluangkan bersama makanan. aktiviti kegemaran ialah ber-pot-pet :)

Followers

Tuesday, December 21, 2010

I'm All Alone.

hurh! apa la nenda ni. maren tak sempat nak masuk entri dah marah kat tepi tlinga aku suroh tutop. takpa! redha ja. sayang nenda! hahaha

hari ni aku pi kerja sorang2. kakak aku tak ikut! dia pi dengaq taklimat nak amek lesen nuh. bagoih! dia akan jadi driver aku lepaih ni. abah boleh berehat buat sementara waktu.

paling aku tasuka wat kat kopitiam ialah...

balut camca.

ish! sangat tak mencabar minda! aku pun dengan sangat lesu balut la satu demi satu. adoi. malaih gila. pastu ada la sorang makcik nih. "adik bagi toasted egg sandwich satu." aku pun dengan kemalasan melanda menjawab dengan penuh sora blur, "ok tapi lambat sikit makcik." aku taktau la makcik tu dengaq ka dak sebab dia teruih blah lepaih dia order. naseb hang la makcik. aku pun kembali duduk buat keja stupid aku tuh. abah tataw ar menyeleweng pi mana. abg sham lak tak mai g..

lepaih tu sorang demi sorang mai order di kala aku bersendirian dan sunyi. al maklum la awai lagi. semua jawapan aku standard ja. habaq kat depa lambat lagi. ada yang mau tunggu. ada yang kata UISH LAMBAT SANGAT KA? dah aku kata lambat tu toksah dok tanya banyak la. dok wat tekejut bleyh. sapa suroh mai awai ngat. kami takdan nak hangat pungkoq dah order macam macam. choi!

lepaih tu makcik hat first sekali tu mai kat aku balek.

makcik ; adik tak siap lagi ka?
aku ; dak lagi makcik. tokey pi mana taktau. saya tak reti masak.
makcik ; haa? awat tak boleh masak untuk saya?
aku ; bukan tak boleh masak. saya tak reti masak. lagipun baru start ja ni.
makcik ; laah awat adik tak habaq tadi.

dia teruih blah. dan aku kembali duduk. aku habaq la! makcik tu yang tak dengaq. dahla agak sound trouble. tapi bila aku pikiaq balek apa yang aku kata kat makcik tu. bodoh gila. ada ka pi habaq kat dia aku tak reti masak. mesti makcik tu ingat ALAH CENGENG GILA. TAKAT EGG SANDWICH PUN KENA TUNGGU TOKEY. adoi! tudia la nak kena minum nesvita la ni. tapi aku buat bodoh saja. takat satu pelanggan.. tak rugi mana aih. hehehe

lepastu jalani kerja di kopitiam macam biasa. haha ayat macam budak bendoi. balek tu pi makan kat pak tat ikan bakar. aku balun nasik tak panggung pala langsung. khusyuk ja. hoi! lapaq taw ark. perut dah nyanyi lagu ramlah ram. kau kunci kau kunci menatang apa taktau. hahaha. then balek rumah. mintak gaji full kat abah. sejak kebelakangan ni abah asyik bagi gaji kurang. memandangkan aku kerja sorang hari ni. boleyh ar wat pala mintak gaji full. abah bagi duh tanpa banyak cakap. camni baru syok. ohh abahku sempoi~ haha

esok dah set. nak keluaq dengan mattop! mula mula aku ajak aby. dia kata taleyh sebab tadak duit. aku redha. ajak syaza lak. dia cam keberatan. aku pun guna la segala taktik pujuk rayu yang aku ada ni. dan akhirnya dia mau. see? terbukti taktik pujuk rayu aku mampu mencayaqkan sesapa. hahaha. tapi aku belanja dia tengok wayang. hang punya azizi tu sendirian berhad narh! aku ok ja dia ikut. jangan dok trajang2 aku sudah. memang hobi dia sungguh trajang aku. aku pun taktau masalah fius apa kat otak dia. hahahaha

u! tak kalot tak kalot o_O heheheh <3 :-*

0 komen di sini:

Post a Comment