CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

silmina. shopaholic. novels. eating. talking.

nama diberi siti silmina 'izzan. dikurniakan minat untuk membeli belah. dianugerahi hobi membaca novel. masa diluangkan bersama makanan. aktiviti kegemaran ialah ber-pot-pet :)

Followers

Thursday, November 4, 2010

a dangerous word ; exam.

argh! akhirnya hari yang paling menggerunkan tiba jugak! 2 NOVEMBER 2010! final exam for this year. gosh, memang menggerunkan. dahlah masuk semua silibus. tajuk awal2 banyak yang aku dah lupa, kena refresh balik. bila dah refresh, tajuk last pulak aku blur. haiyo, ini macam punya susah, aku berenti sekolah dan menikahla. hish, goreng teloq pun teloncat loncat takut kena minyak..ada hati nak menikah.gatai.

hari selasa lepas, first day exam, ada pendidikan seni visual & bahasa cina kertas 2. hahaha seni? subjek yang paling aku meluat dan benci. sebaik cikgu seni MR.SERI sangat best :) dalam banyak banyak soalan, aku pilih seni grafi (KOT) lukis corak permaidani berunsurkan flora. yang terbayang dalam kepala otak aku, BUNGA dan DAUN! hahahaha. setakat tu ja yang aku reti pun. tu pun, bunga ntah apa2, daun tepusing pusing, hodoooh. MR.SERI sebenarnya nak gelak tengok aku tapi jelas sangat dia tengah try nak cover. cikgu, redha ja. saya memang tak reti lukis..

esoknya, science & bahasa melayu kertas 2. ohh! science boleh pulak aku jawab. tapi awat keluar telinga? telinga tak syok! bebelit belit! keluaq mata kan asyik? hehehe. retina, yellow spot, lens, vitrous humour..bla bla bla

bahasa melayu, aku BLANK! tadak la blank tera mana pun. mula mula, aku buat bahagian C. karangan pilihan aku, PENCERAIAN IBU BAPA MENJADI SALAH SATU PUNCA ANAK-ANAK MENJADI LIAR. NYATAKAN PANDANGAN DAN PENDAPAT ANDA?
hehehe...terasa gak aku. tapi aku tak liar ok! aku budak baik saja.. sebab aku terasa la aku nak buat soalan ni. cam menarik jee.. aku pun mula la rangka isi karangan. siap, aku karang. sudah, aku buat karangan berdasarkan bahan ransangan. pastu, ringkasan & pemahaman. last sekali aku buat soalan pasal novel. hah! siap keja aku.

tadi. mathematics & english paper 2. math, aby kata senang. adoih, agak menggerunkan bila aby kata lagutu! awat aku tengok payah jaa? adala soalan yang senang, 60 persen senang, 40 persen susah. ahh! aku benci transformation dan coordinate! circle ntah macam mana aku boleh buat tadi. hahahaha bangga gilaa. tapi agak beminyak jugak muka aku bila tengok soalan coordinate & transformation tadi. ada patut? Puan Goh Ping Ping, anda akan disaman sebab buat soalan yang telah membengongkan kepala otak saya.

cuti empat hari ni, aku bertekad nak jauhkan diri daripada laptop & televisyen. handphone takpa lagi kot..hehehe. aku nak bacaaa! study! supaya aku boleh cover markah maths kalau markah maths aku menurun. sejarah, insyaAllah. geografi, insyaAllah. kemahiran hidup, I will try my best. dan kepada subjek subjek yang lain, aku akan usaha sungguh sungguh.

jangan lupa doakan aku yaa? aku takut gilaaa.

selamat tinggal blog,
farewell facebook,
good bye 4shared,
sayonara youtube.


I will be back soon :)

3 komen di sini:

King Fabulous said...

perenggan 3, telinga lagi senang dari mata, i tak ingat langsung pasal mata, mujur exam baru2 ni tak keluar pasal mata...

Aina Shobri said...

goodluck ! :D

Sil said...

afiff; mata lagi senang dari telinga.

aina; thanks for the wish :)

Post a Comment