CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

silmina. shopaholic. novels. eating. talking.

nama diberi siti silmina 'izzan. dikurniakan minat untuk membeli belah. dianugerahi hobi membaca novel. masa diluangkan bersama makanan. aktiviti kegemaran ialah ber-pot-pet :)

Followers

Monday, November 1, 2010

Aku?

hari ni kena bangun awal. Al maklumlah nk pegi jumpa dentist kaan. pukul 8 suku dah kena ada kat sana. tapi 7.45 dah sampai. haa takpa, biar kita tunggu dentist jagan dentist tunggu kita. tunggu punya tunggu, sampai 8 setengah. ni dah lebih la ni. pedia? janji Melayu memang laguni la kan. heeei meluat aku! dahla kena korbankan tidur aku.. memang melampau la dentist ni kan. takpaa. aku tunggu dan tunggu dan tunggu sehinggalah...

"SITI SILMINA 'IZZAN!"

huh! bangga kejap aku. semua pakat tengok. dengan penuh gahnya aku pun bangun pi dekat nurse lelaki tu. hehehe... giliran dah sampai. cepat buat, cepat balik, sempatlah aku qadha tidur aku. kan? yeee.. cepatlah sangat.

"ehh dik.. doktor sari tak dapat datang la. rumah dia banjir. nanti saye tepon kasi tau date baru, adik datang yee."

HUH! secara automatiknya muka aku bertransformasi bertukar kepada muka HULK yang sangat bengang! aku diam saja. tapi nurse tu tengok aku semacam. WOI! APA TENGOK TENGOK? aku ni dahla penat besiap lawa lawa sudah, mandi, sejuk nak mampos! tak kesian kat aku kah? dasar ngok ngek betui. kalau ikutkan aku memang takmau mai dah mengadap muka muka nurse kat sini. dahla tak segak. hahahaa. tapi apakan daya. ni untuk kecantikan gigi aku jugak kan? haa. tulah, naik moto lagi. kiss habis segala tiang letrik. adooi...

lepastu singgah Pekan Rabu, beli barang. sambil tu tengah texting TOT TET TOT TET dengan XXX. kebosanan. mood XXX tengah kurang baik dan aku pn tersangatlah malas nak melayan mood dia yang ntah apa apa tu. tetiba ja dia tu. apasal hah? sebelum ni takda lah pulak nak ungkit hal dolu dolu, zaman 80-an (ewaah). ahh! biarkan saja. layan ala kadar jee. kalau aku cakap taknak, memang taknak. katakan taknak kepada merokok.

kat Pekan Rabu, aku ada tengok la student dari sekolah mana taktau, pakat pakat tudung labuh semua. dok naik turun jejantas. ish! pelik sungguh. apa yang syoknya? tak paham aku. takkan kat sekolah depa takda tanga kot? pastu dok begelak KUKI KUKI. ada jugak yang terlebih rajin nak melintas. aduiyay, dah ada jejantas tu, guna laa, buat apa yang murah hati sangat nak bahayakan nyawa sendiri. buatnya ada pemandu mabuk ke, mengantuk ke, bawa kereta macam orang gila, kan nahas. hooh..

hmm. abaikan pasal tuu. kawan aku sorang ni, baru je dapat balak hari Jumaat yang lalu. huh! setelah sekian lama mamat tu menunggu. akhirnya. aby jual mahal! hahaha. apa apa pun aku ucapkan tahniah la dan semoga berbahagia. kepada mamat betuah tu, jaga kawan aku elok elok. kau buat apa apa, HAH! ni panglima silmina akan mengetuai rombongan untuk menyerang. ahh! panglima silmina akan mengalahkan kekuatan RENTAP. agi idup agi ngelaban!

nur sarah afifah, sudah selamat bersama Nazrul Naim Rais. syaza toksah kata la. setaun lebih dah dia tu. hahahaha. Azizi Bakar, asal jumpak aku mesti nak bagi penerajang. dah memang trademark dia kut? syaza jangan marah kalau one day balak hang akan jadi mangsa KARATE-DO aku ni. hahahaha. Dalilos, bersama dengan MAMAT MISTERI dia tu. kenapa misteri? hahaha sebab aku ak penah jumpa lagi. belum tengok betui betui muka anak pakkob yang telah berjaya merembat hati kawan aku yang paling kelolo ni. DALILOS! mai mak nak tengok sat bakal menantu mak ni..ish ish segak sangat kaa? mak rasa HAFIZI RAZAK scandal mak yang dah jadi balak orang tu lagi segak kot..hahahha. mampoih sudah aku kena lanyak dengan fizi nanti.

hmm.

Aku?

6 komen di sini:

King Fabulous said...

asssalamualaikum. err, saya ahmud bedehem, pengarah tekenal malaysia, saya nak bagitau cik, yang cerite cik ni boleh jadi sebuah filem terbaru saya tajuk masih lagi difikirkan. downpayment 500, kalau lakonan tip top, saya tambah lagi 200... amacam ada berminat??

dalila aka dalilos said...

ahahaha!!! ahmud bedehem nma spisis mna tu.....???

Hasif Mtp said...

aq xthan bygkn HULK yg rongak hhaahhaha,,,
lawak ja hahhahaa,,,mmg dramatik aq bca ni,,dgn pelbagai riak mukamu yg lucu

King Fabulous said...

dalilos, pengarah yang menang FFM, Fabulous Film Malaysia yg ke 23 tuu....

Sil said...

afiff; stai giler nama ahmud bedehem..
dalilos; hahahaha nama ex boyfriend hang la tu.
hasif; AKU TAK RONGAK LAA! hahaha blog aku memang direct dramatik. bab riak muka lucu tu toksah dok muhong la wei hang tak nampak muka aku pon. ahahahaha

King Fabulous said...

ni apa ni memperkotak katikkan nama pengarah tekenal ni...

Post a Comment