CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

silmina. shopaholic. novels. eating. talking.

nama diberi siti silmina 'izzan. dikurniakan minat untuk membeli belah. dianugerahi hobi membaca novel. masa diluangkan bersama makanan. aktiviti kegemaran ialah ber-pot-pet :)

Followers

Thursday, November 25, 2010

25112010

hari ni kat kopitiam, ada jumpa sorang mamat ni memang hensom nak mampoih. gila betui. tapi sayangnya time dia mai order tuu aku tengah melantak. adoih. aku la yang silap time. tidak boleh laa aku tumpang menggantai ngan abang hensom tu. dahla mai sorang, dia tadak awek kot. hahahaha rugi rugi rugi. kakak aku la yang amek kesempatan layan dia. tapi abg sham yang hantaq order. kak aku segan. coih, segan konon. dah tudung tak jadi tu yang takmau hantaq. hahahha. at last abg sham yang toek tu jadi mangsa.

tadi first time abg sham bagi sepenuh kepercayaan kat aku, dia suruh aku kacau kacau scramble egg. abah taktau menghilang ke mana dan kakak aku pulak boleh sesedap rasa sesuka hati masuk keta pebetui tudung dia yang tak jadi tuu, tambah time tu memang kalot. hahahaha tinggai aku ngan abg sham yang toek tu ja laa. aku kacau scramble egg tu, memang tersentak bila abg sham kata "JANGAN SAMPAI HANGIT." hahahaha ketaq gak aku. kalau hangit buat cering aku saja. pahtu kalot punya kalot habeh barang tejatuh sampai la aku terdengar orang latah "OH BURIT." hahahaha sapa lagi kalau bukan mamat toek tu. dia kata "tak dengaq kan?" aku gelak. hahahah tunggu lagi tak dengaq?

ahah tadi pakai kasut crocs sebab kasut hitam aku tu basah tak kering lagi. mungkin sebab kena hujan kot. tak sangka pakai kasut crocs tu boleh menyebabkan kaki aku terCAPIK. ibu jari melecet! gila sakit nak mampoih. yang paling kritikal belah kanan la. kiri boleh tahan jugak. sampai merah. capik aku. cering gila. pahtu awie tanya aku "awat kaki kena apa" aku kata la sakit. hahaha bodoh gila jawapan. dia kata "sebab pakai kasut tu ah?" aku pun tehangguk hangguk la. noh cering cering. nak jalan stabil pun takleh sebab sakit gilaa. pahtu boleh abg sham kata aku pakai kasut yaya. sebab tu ketat & sakit. memang kurang hasam mamat ni.

so esok abah suruh aku pakai selipar jepun. oh no! habeh la imej aku. dahla bukan calang calang customer yang mai kat kopitiam ni. tadi dah cering. ada mamat ni dia kata "HELO?" aku pun kalih la kata kat dia "YA?" rupa rupanya dia cakap tepon. rasa cam nak lari jauh jauh ja. hahahaha. dahla member mamat tu hensom, puteh melepak. aku buat muka blur ja. padahal cering ya amat. haha. kalau abah nampak kompem dia gelak sakan punyaa. pahtu jumpak la abg sulung siti khadijah. aku pun dok tayang tayang la muka aku ni kot dia nak tegoq. tapi dak pun. sekali lagi aku cering. awat laa aku jadi laguni. kesian gilaa.

minggu depan hari khamis abah tadak so viva tinggai kat abg sham so abg sham yang kena amek kami dua beradik kat rumah. dia amek dan dia hantaq. tapi takpa sebaik kat kedai ada kak nurul, sebab jumaat sabtu ahad memang kak nurul ada. hari lain dia tadak. so takla teruk sangat kami kena buat keja, dahla aku ngan kakak aku bukan boleh harap sangat, tambah2 kakak aku tu keja silap meja ja, pahtu aku yang kena tebalkan muka hantaq makanan lain kat meja yang betui. memang muka aku ni hanya untuk cering saja, baguih gilaa.

so macam biasa tadi petang aku pengsan lagi. tapi jaga awai sikit. jaga dari tidoq teruih mandi dan online facebook. tadak apa yang menarik sangat. sekarang ni aku tengah boring nak mampuih. nak mengadap tv pun ada orang yang dah mengadap awai pada aku. so aku nak buat apa pun taktau. hahahaha kebosanan macam orang gila. okeh nak pi melantak sat memang kenyang sangat ni. haha.

babaih:)

3 komen di sini:

King Fabulous said...

isi: 30 markah
ejaan: 20 markah
jumlah markah: 50 markah

Sil said...

50 jer?

King Fabulous said...

yg tu bahagian C, lagi 50 bahagian lain...

Post a Comment