CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

silmina. shopaholic. novels. eating. talking.

nama diberi siti silmina 'izzan. dikurniakan minat untuk membeli belah. dianugerahi hobi membaca novel. masa diluangkan bersama makanan. aktiviti kegemaran ialah ber-pot-pet :)

Followers

Friday, October 22, 2010

kaki! dalilos! mattop! wayang!

hohoho.. dah lama aku tak update blog kesayangan aku nih. LAPTOP DISERANG VIRUS! ohhhh.kesiannya laptop. tapi bagoih jugak laptop diserang virus, at least aku taklah jadi tunggul kayu je menghadap facebook dan blog comel ni! hahaha. aku boleh buat kerja lain lagi, contohnya BACA BUKU, buat latihan dan sebagainya. ceehh, sembang! hahaha! ni, aku nak cerita pasal benda yang paling latest dalam hidup aku. seminggu tak bukak blog, takkan nak cerita semua pulok kan? so aku ceritalah sikit2 dulu. hehehe...

kemaren, aku keluar rumah pukul berapa hah? 11 kot. sebelum tu, pukul 9 aku call DALILOS! oh tidak. dia baru bagun dari aktivitinya iaitu membuat tahi mata dan juga merangka peta di bantal! kurang hasam sunggoh itu budak, sebaik aku tak plan nak pegi rumah dia awal awal. kalau tak, buat penat badan saja. tunggu lebih kurang 20 minit, bas pun sampailah. aku pun naiklah. bas pun jalanlah. kemudian, bas berenti depan MASJID AMAN! destinasiku! aku jalan, pastu aku berenti, aku nak bagi 2 bangla mana taktau jalan dulu. hahaha! tak pasai depa buat mandrem kat aku, mampoih la siang malam aku temimpi mimpi kat bangla tu. huuui, tak sanggop!

aku nampak dari jauh DALILOS dengan tesengih sengihnya dok tecongok depan pintu macam orang tak betoi. hahaha. kesian aku tengok kawan sorang aku ni. lalu tepi taman permainan, ada la 2-3 orang budak laki yang masih lagi 'belum matang', dok buat mulut tikuih boleh. WOI, KECIK LAGI LA! gataai sunggoh. aku buat bodoh ja. rasa meluat ada la.. kot la ada mamat mamat yang berpotensi jadi pewaris kehenseman ashraf muslim ka, farid kamil ka, boleh gak aku tesipu sipu malu. hampeeeeh.

dipendekkan cerita, setelah puas merapu selama setengah jam dalam rumah dalila, dan setelah 15 minit jalan kaki dari rumah ke bustop depan keat hwa, aku kepenatan macam nak pengsan! gila! bayangkan jalan kaki tengah tengah hari, matahari tepat atas kepala! huui.. panas nak mampos. boleh jadi macam paria dah kulit aku ni. sebaik tunggu bas tak lama. kena pulak tiket bas 50sen je sorang! puhh, memang save duit laah. itula, kita memang cun kan DALILOS? sampai pakcik bus pun dah kasi diskaun kat kita, hahha.

sampai town pukul 1245 kot, ronda punya ronda punya ronda dan ronda, sampai naik tecabut kepala lutut. SORANG MAKHLUK YANG BERJANJI NAK DATANG, BELUM TUNJUKKAN BATANG HIDUNG! hui. bayangkan, bejam jam aku ngan dalilos tunggu kat sana. aku call mattop, dalila call si hidung mancung. semua pakat kata, HAA ON THE WAY DAH NI! hee, tengkorak luu. hahaha. on the way la sangat, lelaki, tulah jawapan kalau depa dah memang lambat.

haa! akhirnya sampai pun! rezeki aku, mattop belanja. dalilos pulak dibelanja oleh si hidung mancung! syok la tuu. hahaha. pahtu mattop nak belanja popcorn, aku takmau, DALILOS pi marah aku pulak. leeh, aku tak suka popcorn lah! hahaha macam nak tegelak aku tengok muka mattop masa tu, gabra tahan cipan. woi, aku ni masih lagi orang la, bukan hantu! hehheeee

tengok wayang, jangan pandang belakang congkak 2. boleh la tahaaan. gelak mampoih! ceta tu lawak bodo! hahahaha cam pa g. keluaq wayang, turun bawah, jumpa ngan member si hdung mancung, sat jaa., pastu kami blah jumpa eheem. hahaha jumpa khai la! sat ja, tak sampai sejam. kalau dak memang deal nya nak study dengan dia, konon dia akan jadi cikgu maths, tapi disebabkan kesuntukan masa, benda tu tak jadi. pegi shopping novel ngan DALILOS & khai, puas pilih, baru jumpak. pahtu pegi McD, beli burger, terserempak SARAH IZZAN, then BALIK!

lepas exam nak keluar lagi dengan mattop! aku tak sembang ngan dia pun! huh!

DALILOS, len kali suruh faris mai! aku nak tengok muka dia! hahaha

9 komen di sini:

hasifhafiz said...
This comment has been removed by the author.
hasifhafiz said...

aq kira hg tggu aq lam 2-3 jam cm2 arr,,hahahha,,weyh aq bkan nmpk hantu ,aq nmpk dua bdak cun waaakkakakakakihihih,ohh... kta org gabra pa la dy pon cerink xkna tmpt,,kot la nk hbaq sroh blnja ayaq,,hg kn ska org blnja hg *_-,,

Hasif Mtp said...

wakakakakakakakaka aq xleh benti glak dh :)))

dalila aka dalilos said...

bngga sat nma aku da...

Sil said...

hasif; hang la kena offer aku pasai ayaq tu. takkan aku nak tehegeh mintak ayaq kat hang. tu kira aku cerink di tempat yang betul la tu. hahhahaha

dalilos; hahahaha cam pa g..

dalila aka dalilos said...

aku bngga kot. nma aku tajuk besaq! no 2 lak urh...

ps: t aku heret pkkob jmpa dpn2 ang...

Hasif Mtp said...

lilos pakkob mna ne?

dalila aka dalilos said...

ang pnggey aku lilos gk! jgn pnggey lilo and stich narh. krtun tu x stai...
pkkob tu ank kpd ibu dn bpa nya...

Sil said...

bukan lilos tapi dalilos.

takkan takenai pakkob? hui.

dalilos boh gambaq pakkob kecik! aku tak nampak muka!

Post a Comment