CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

silmina. shopaholic. novels. eating. talking.

nama diberi siti silmina 'izzan. dikurniakan minat untuk membeli belah. dianugerahi hobi membaca novel. masa diluangkan bersama makanan. aktiviti kegemaran ialah ber-pot-pet :)

Followers

Saturday, October 23, 2010

jangan coba coba...

haa! mengadap lagi blog aku ni! awat? mesti blog aku segak dan cun melecun kan? hahahaha tadak aih saja nak merapu. saja aku nak menaip pagi pagi buta camni, untuk mengelakkan salah paham. huh.. setakat ni aku rasa belum terjadi apa apa salah paham, tapi lebih baik mencegah dari merawat. acece.

semalam (23 november 2010, sabtu) aku ada tulis kat status di facebook yang aku rindukan 'dia'. sesiapa yang rajin menyinggah dan menengok profile aku, mesti tau siapakah hamba Allah tersebut. tak payahla kot aku nak mention nama dia kat sini, sebab kat sini telampau 'umum' sangat. hehehe.. ada yang komen, "MISS DIA JA KA?" dan "OMAIGOD OMAIGOD" dan jugaa "YE KE? HUHU". untuk komen yang pertama, actually aku memang rinduka ramai orang, tapi takkan aku nak list semua nama kat facebook tu? komen yang kedua pulak, apahal sampai omaigod? salah ke aku rindu member kamceng sendirik? komen yang ketiga, dah sah aku tulis "******* imissyou", dok tanya lagi ye ke? yelah! kalau tak ye, aku tak tulis la. hadoi la.. macam2 perangai kawan2 aku ni.

yes! memang aku akui aku memang rindu kat dia. sebab apa? sebab dulu kami selalu jugak contact, sekarang dah jarang. texting pun tak, calling pun tak, chatting pun tak. mungkin sebab aku jarang topup & jarang online kot? wallahualam. aku pun taktau lah. tapi yang pastinya kami tak gaduh. kami ok saja. DAN, bila aku kata aku rindukan dia, tak bermakna aku SUKA dia dan tak bermakna aku SAYANG dia. dia kawan aku okay? tak perlu OH MY GOD, tak perlu ELEH, MISS DIA SORANG JE KE? helooooo, he is my bff tau? asal rindu je mesti sayang ke? mesti suka ke? tak kan? huh..

dan, aku nak cerita jugak, sejak kebelakangan ni aku ada rapat dengan dua hamba Allah yang bergelar kaum Adam. siapa? biar aku saja yang tahu. hah, bila aku kata aku rapt dengan diorang, tak bermakna aku dah admire depa. ak bermakna aku nak menggatal dengan depa. aku mengaku, salah sorang daripada dua hamba Allah tu ada cakap yang dia sayangkan aku. DAN, tak semestinya aku kena balas sayang dia. kalau ya pun dia pandai mengayat, tak semestinya aku akan CAIR. kalau ya pun aku layan dia yang boeh dikatakan agak MESRA ALAM lah, tak semestinya aku nak MAINKAN dia ataupun aku ni PLAYER ataupun aku SUKA dia. kadang kadang aku layan dia sedang sedang sahaja, kadang2 ada jugak lah terMESRA sikit. dia salah seorang lelaki yang paling rapat dengan aku, so, what's wrong?

mungkin ada yang kata aku ni SOMBONG, mungkin juga ada yang kata PLAYER, dan aku rasa ada yang kata aku ni BELAGAK TAK KENA TEMPAT. aku ni bukan ada super power yang boleh tutup mulut semua orang. aku takda kuasa nak bagi semua orang anggap yang baik2 saja pasal aku. yang aku boleh buat, perbetulkan apa yang salah setakat yang aku mampu. na percaya atau tak, terserah. aku dah cakap apa yang betul dan kepercayaan ke atas aku tu terletak pada hak masing masing. aku tak boleh nak paksa. cuma aku nak pesan. DONT EVER JUDGE A BOOK BY ITS COVER.

sebenarnya, semenjak aku single bulan Julai yang lalu, hati aku langsung tak terbuka nak terima sesiapa. mungkin juga YA, AKU ADA SUKAKAN SESEORANG, tapi tak bermakna aku sayang orang tu macam aku sayangkan DIA dulu. tak bermakna aku nak couple & terima dia. hati aku pun cepat berubah, kemungkinan besar perasaan suka tu boleh je berubah menjadi NOTHING untuk sekelip mata. so aku harap lepas ni takda lagi hamba hamba Allah yang anggap bukan bukan pasal aku. aku sayangkan semua kawan kawan aku.

aku nak mintak maaf kalau post aku kali ini ada menyinggung perasaan sesiapa, ada terkasar bahasa, atau apa2 saja. sesungguhnya yang baik tu hanya daripada Allah SWT dan yang buruknya dari aku sendiri.

wallahualam.

4 komen di sini:

King Fabulous said...

tulisan putih, background itam, naik pitam i bce... tapi i paham ape yg cube u sampaikan.. hahak...

Sil said...

sebaik i tak buat tulisan putih & background puteh..

King Fabulous said...

macam menarik je... buatlaa....

Sil said...

tanak.. nati orang tanak singgah blog i dah..

Post a Comment