CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

silmina. shopaholic. novels. eating. talking.

nama diberi siti silmina 'izzan. dikurniakan minat untuk membeli belah. dianugerahi hobi membaca novel. masa diluangkan bersama makanan. aktiviti kegemaran ialah ber-pot-pet :)

Followers

Monday, October 25, 2010

whoa!

whoa! hari ni hari yang agak membosankan di sekolah. awal awal, dah ada assembly. takdak lah boring sangat. tapi boring lah jugak. haha. menghadap muka penyelia petang yang baru tu (entah apa nama dia) tak best langsung. dahla kecik molek. speaky..huh. strict nak mampos! Puan Goh syok. dia suka buat lawak blur. pahtu buat muka taktau apa. hahaha memang lawak. tapi ngan penyelia baru ni, JANGAN HARAP! "jangan tepuk tangan dan menjerit jerit! tepuk tangan di waktu yang sesuai sahaja!" gilah, tepuk tangan sikit pun nak menyinga. secara otomatik kening aku terangkat dan mulut tejuih ke depan bila dengaq dia cakap cemtu. HEK ELEH...

macam macam yang dia ceramahkan. paling genting, final exam! bepuluh puluh amaran yang dia habaq. itu ini itu ini. huh..macamlah kitorang ni budak tadika! lepas tu, tentang disiplin. well, sekolah cina, memang normal lah bab2 masalah disiplin ni. penyelia petang tu jugak ada bagitau yang YEOH ENG SIANG telah digantung sekolah selama tiga hari sebab pukul orang! gila itu budak. muka saja nampak suci tapi perangai. huh..

patutlah hari tu aku ada nampak sorang nyonya ni mai serang eng siag kat pavilion. hoo, baru aku tau, nyonya tu mak kepada mangsa si eng siang ni. heheh..punyala marah itu nyonya. jerit jerit macam ning baizura ja aku tengok. rilek la woi, kecoh pedia? nak dapat publisiti murahan lah tu. hahaha. pastu aku tengok muka eng siang tahap BENGANG! yalah, mau tak bengang, nyonya tu dok jerit tepi telinga dia. tapi mamat ni pun bengong jugak, sapa suruh galak gedik gatai pukui orang? baru form 2, duit pun mak bapak bagi, dok buat gangster. macho sangatlah tu? setakat pemain basketball, apa barangggggg.

so, akibat nak tunjuk sangat gangster, kena gantung sekolah 3 hari. peh, nanti bila dah masuk sekolah balek, mesti muka tahap tebal kan? sendiri tanggung lah.

pejam celik pejam celik, FINAL EXAM MINGGU DEPAN! uhh my goat. dok ingat, ehh takpa lambat lagi, banyak masa lagi. tengok tengok NAH AMEK! minggu depan saja! serabut dah kepala otak aku ni. dengan nak urus hal reunion lagi. cemana ni hah? dahla result periksa hantar DIRECT ke rumah. adoi la, mampus aku. kalau result menurun, menangis tak berlagu lah aku. tudiala, enjoy lagi. merayau sana sini. asyik nak keluar bejalan ja. pantang dapat remote, mesti HBO, MTV, E, STAR MOVIES, AXN, HITZ. huh. kot la nak mengadap tviq kah, national geographic kah, animal planet kah, history kah. otak ni asyik nak benda yang syok saja. hee ni nak kena brain wash ni!

mana janji aku nak jauhi tv, handphone, laptop dan novel? mana ikrar aku nak siapkan kerja sekolah malam malam dan pagi besoknya study? mana semuanya? huh. azam tak boleh pakai. kena tauk buang. hahaha. susah betooi nak disiplinkan diri sendiri ni. kalau aku buat jadual pun, buat rugi kertas dan dakwat pen ja. sebab aku tau jadual tu akan jadi hiasan dinding saja nanti. sehari dua ACECEH MEMANG SEMANGAT, lepas seminggu, AH LANTAKLAH. huuuh, susah susah susah! kalaulah ada something yaboleh tolong aku disiplinka diri sendiri! tv, laptop, handphone dan novel, pergi main jauh jauh! jangan kacau silmina!

tekanan!

3 komen di sini:

King Fabulous said...

disebabkan 0 komen melekat, so i nak lekatkan beberape huruf kat sini...

-pada perenggan 5, u lupe 5 lagi channel yang seronok untuk ditonton iaitu ceria, nickelodeon, playhouse disney, disney dan cartoon network. syok woo...
-rumusan, bak kata pepatah king, work hard, result smart, bermaksud, jika ada kesungguhan, mesti ada kejayaan...

sekian (213 huruf dan 2 angka)

Sil said...

buat komen yang pertama, kelima lima channel yang you mentioned kan tu I tak berapa nak minat. sah you ni suka tengok kartun kan.. especially ceria. huhuhuhuhhh

komen yang kedua,ada jugak bak kata pepatah KING eh.. apa apa pun thanks..

King Fabulous said...

all cartoon i like... especially, ben 10...

pepatah KING sebab KING yang reka ayat ni...

Post a Comment