CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

silmina. shopaholic. novels. eating. talking.

nama diberi siti silmina 'izzan. dikurniakan minat untuk membeli belah. dianugerahi hobi membaca novel. masa diluangkan bersama makanan. aktiviti kegemaran ialah ber-pot-pet :)

Followers

Wednesday, October 13, 2010

MENYAMPAH.

hari ni kat sekolah agak membosankan. aku pun taktaulah kenapa.. mungkin sebab exam makin dekat dan aku makin tension so membuatkan aku takda mood langsung nak belajar. dahla banyak yang aku BLUR dan TAK PAHAM SEPATAH HARAM. cikgu norhayati dan ustazah zaharah pulak asyik cakap "EXAM KAMU DUA MINGGU SAJA LAGI, pastikan kamu ulangkaji pelajaran......bla bla bla". bukan apa, benda tu memang betui, aku pun tak nafikan, tapi dengan peringatan depa tu, membuatkan aku makin kalut, panik, tak tentu arah dan tension. dahla yang ni final exam.. tahun depan aku dah form three. siot sungguh, maths memang aku blur NAK MAMPOIH. science, boleh la gagah. geografi, kemahiran hidup, bahasa melayu, english, pendidikan islam, sejarah.. ish! serabut! dalam masa hanya dua minggu yang aku ada ni, sempat ka? dahla soalan masuk sekali form 1 semua. sejarah, geografi dan kemahiran hidup, BANYAK GILA NAK KENA BACA! science pulak, kalau tak paham, HANCUS LAH. pendidikan islam, kena hafal dan INGAT! terutamanya bab2 sirah tu. hadoi la... mathematics paling mengerikan. kenapala mesti belajar yang susah susah sangat. ehh bukan, sepatutnya macam ni, KENAPA LA KEPALA OTAK AKU NI SUSAH SANGAT NAK PAHAM MATHS? aku hairan macam mana budak budak cina boleh score. yaa, memang betui, depa banyak buat latihan. aku pulak, bila mula mula buat memang semangat setinggi hang tuah, tapi bila dah datang TAK PAHAM dan TAK RETI dan SUSAH tu, semangat lari berteraboq. tu yang payahnya. cemana ha? aku kena buat sesuatu. ini final exam, SITI SILMINA! bukan exam biasa. aku kena tahan diri aku. aku kena jauhkan diri daripada tv, laptop, handphone, novel dan benda benda yang seangkatan dengannya. macam siti khadijah selalu tanya, KENAPA MESTI ADA EXAM DALAM HIDUP NI? huh.. memang untuk kebaikan. tapi EXAM membuatkan orang orang yang masih blur seperti aku ni TENSION dan paling tepatnya MENYAMPAH!

2 komen di sini:

sarah afifah said...

panjangnya , kat tsyen nti cita kat aku k!

Sil Izzan said...

oraaait :)

Post a Comment