CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

silmina. shopaholic. novels. eating. talking.

nama diberi siti silmina 'izzan. dikurniakan minat untuk membeli belah. dianugerahi hobi membaca novel. masa diluangkan bersama makanan. aktiviti kegemaran ialah ber-pot-pet :)

Followers

Saturday, October 16, 2010

keletihan

hari ni hari yang paling memenatkan.. huh gila siot. tadi ada latihan Kadet Remaja Sekolah (KRS) kat sekolah.. dari pukul 8.30 pagi sampaila pukul 12.00 tengahari. hari ni boleh tahan jugak.. ramai yang datang. tapi yang pastinya perempuan lebih ramailah. dan kali ni senior2 form 5 rajin pulak nak menyinggah. best lah, sebab diorang menceriakan suasana walaupun diorang boleh dikatakan agak strict terutamanya kak ana & kak zhaf. tadi, tak ada game apa pun.. cuma refresh berlatih kawad saja, sebab pali tau ada yang sampai lupa basic tentang kawad. so, berkawad jelah kami tadi.. memang penat gila. dengan panas teriknya, hanya Tuhan yang tahu. komander pun walaupun letih sebab kena menjerit, terpaksa la jugak sebab takut senior marah kalau sikit2 nak rehat. kami pun terpaksa telan saja. tadi yang jadi komander cuma pali, dalila & nilam. kesian ngat aih aku tengok dalila tu. dahla kecik, kena jerit pulak. panas terik.. habis merah muka dia. hahaha. rilek la dalila, orang lain pun panas gila.. lepas tu, pali bagi rehat 35 minit, dari pukul 9.15 sampai pukul 9.50. aku, kak aida & wan makan kat sinaran.. makan maggi. sembang punya sembang, makan punya makan, pukul 10 baru keluar dari sinaran. boleh pulak jalan lenggang lenggok.. dekat2 dengan pintu pagar sekolah, dengan kak zhaf jerit "SATU, DUA, TIGA, EMPAT, LIMA, ENAM, TUJUH, LAPAN, SEMBILAN, SEPULUH!!!" kami pun berteraboq lah lari.. tapi tetap lambat. al maklumlah kami ni bukan sepantas the flash. denda sikit saja.. lari keliling kolam besar tu 3 pusingan. alah, senang kacang. kak zhaf cakap, jangan jalan & jangan berenti. lari pelan2 boleh. wah, denda setahap kacang putih. memang yakin habislah boleh buat. boleh la amek angin sikit. kami pun lari seperlahan yang mungkin.. kami kalau boleh nak amek masa sebanyak yang mungkin, so tak payahla kami masuk baris. kan? hahaha. syiokk. batu habis 1 pusingan, kak zhaf suruh stop & masuk baris. alaah, kacau daun. start dari lepas rehat tulah memang penat macam nak mampos. dahla secara tiba tiba aku datang tut tut. dengan sakit perutnya sekali! wadoooi, memang tak boleh tahan beb. serupa nak tekeluaq usus aku ni. tetunduk tunduk aku. sebaik la yang bagi komander tu dalila, so boleh la nak betolak ansur sikit. dan lagi satu nasib baik KAK ZHAF BAWAK BARANG BERHARGA TU! kalau tidak..ohh tidak. hmm. pastu takat tu jelah.. aku keluar masuk baris. penat nak mampus...

2 komen di sini:

... said...

hehe..:)

lola™ said...

nk glak gk.
hehehe...
woi2! ad nma aku 2...

Post a Comment